Alle berichten van Karin Hommels

Welkom!

Welkom op de website van Stichting Maanda. De stichting is genoemd naar het gebied waar haar werkzaamheden plaatsvinden.

Maanda ligt in de regio Mapanza en hier werken we sinds een aantal jaren samen met 5 scholen, de lokale overheid en de communities. Ons gezamenlijk doel is om het onderwijs van de kinderen te verbeteren waardoor het perspectief voor deze kinderen wordt vergroot.

 

Achtergrond informatie:

De gemeenschap van Mapanza is gelegen in de zuidelijke provincie van Zambia, op 75 kilometer van de hoofdstad district Choma. De Zambiaanse regering heeft onlangs de gemeenschappen van Mapanza en Choma aangesloten met een geasfalteerde weg. Deze belangrijke investering zal een aanzienlijke sociale en economische impact op de ontwikkeling van de gemeenschap.

Het gebied rond Mapanza is voornamelijk bedekt met bossen. Mapanza heeft een tropisch klimaat en voldoende toegang tot water, dat ligt op slechts 10 meter onder het maaiveld. Kleinschalige landbouw is de belangrijkste vorm van inkomsten. Ongeveer 128.000 mensen wonen in traditionele landelijke woningen binnen een straal van 35 kilometer, ze maken deel uit van de Tonga stam.

Op deze website geven we informatie over de voortgang van de werkzaamheden in Maanda.